Šalteri polako odlaze u prošlost - Preko interneta plaćamo, kupujemo, vadimo dokumenta...


I dok stariji građani i dalje za sve poslove s institucijama staju u
red pred šaltere, oni mlađi odavno su naučili da „kliknu do usluge”. Šta se sve može u Srbiji uraditi putem interneta?

Kupovina iz fotelje odavno je postala unosan posao. Još tamo negde devedesetih godina prošlog veka medijsko nebo natkrilile su top-šop reklame, nudeći kupovinu od kuće uz pomoć jednog telefonskog poziva. Od tada do danas uznapredovali smo toliko da se sada ta ista kupovina može obaviti klikom na internet stranicama proizvođača ili prodavaca, a mnogi su otišli i korak dalje, praveći android-aplikacije, pa se sad roba – nova, ali i polovna – može poručivati uz pomoć pametnih telefona.

Onlajn plaćanje s tekućeg računa nikada nije bilo lakše, a banke su unapredile poslovanje pa se sad čak može prijaviti za kredit preko mobilne aplikacije ili ćaskati sa zaposlenima putem vajbera ko ima neki problem. I druge kompanije odavno nude usluge putem interneta, ali i društvenih mreža, prenosi Dnevnik.

I računi se odavno plaćaju onlajn. Sada se sve više može plaćati direktno na sajtu javnog preduzeća, izbegavajući bankarske provizije. Inače, za onlajn plaćanja računa neke banke zaračunavaju minimalnu proviziju, mnogo manju nego što bi koštao odlazak pred šalter i direktan susret sa službenicom.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: nenetus/freedigitalphotos.net

POPULARNO