Raste cena stanova u novogradnji - Svi žele u Novi Sad


Prema projekcijama, cena stanova je proteklih meseci "skočila"
za 20 odsto. Centralizacija Vojvodine, sve specifičnije želje kupaca, povoljne bankarske kamate, ali i uvećane cene građevinskih materijala dovele su do toga da cena na kvadrata na Novoj Detelinari košta oko 1.250 evra, a što je stan bliži centru Novog Sada cena skače i preko 1.500 evra.

Tokom 2016. godine prema podacima Republičkog zavoda za statistiku (RZS), u Novom Sadu je završen 1.291 stan, odnosno 73.713 kvadratnih metara. Iako je prethodno bilo nagoveštavano da će cene nekretnina, zbog najavljivanih projekata i velikog broja stanova, verovatno pasti, to se nije dogodilo, a trenutni kapaciteti nisu zadovoljili sve veće apetite grada.

"Cene novih stanova u Novom Sadu su porasle u poslednjih nekoliko meseci, jer je tražnja za njima veća. Na povećanje cene nisu toliko uticale cene materijala niti cena usluga, nego jednostavno zakon ponude i tražnje. Zašto je veća tražnja? Tu postoji više razloga, a jedan od njih je centralizacija, svi žele u Novi Sad", priča za 021.rs Jovica Plavšić iz "Bombyx" nekretnina.

Pročitajte više>> izvor: 021.rs, foto: NSinfo, ilustracija

POPULARNO