Protest u sredu: Deo radnika GSP zakazao štrajk upozorenja


Deo radnika Gradskog saobraćajnog održao je zbor u firmi, jer su
od ranije nezadovoljni stanjem u preduzeću.

Na zbor su došli i direktor preduzeća Milan Stanivuković sa kompletnim rukovodstvom kako bi se rešili problemi s kojima su ovi radnici nezadovoljni, ali su oni tražili da napuste prostorije u kojima traje sastanak.

Ovi radnici su ranije protestovali tražeći da se uveća broj vozača, mehaničara, kontrolora i ostalog osoblja koji zbog lošeg standarda u državi odlaze u inostranstvo upotrazi za boljim platama, ali i zbog zastarelog voznog parka.

U međuvremenu su oni primljeni na razgovor u Gradsku kuću, a svi zahtevi su im ispunjeni pošto je Skupština grada odobrila zapošljavanje 85 novih ljudi, sedam novih autobusa iz Ikarbusa stiže za nedelju dana, a raspisan je tender za dodatnih pet. Takođe je ukinut rad na slobodan dan.


Zakazan protest u sredu

Ipak, radnici su odlučili da u sredu, 21. marta stupe u jednočasovni štrajk upozorenja koji će se održati u periodu od 13 do 14 časova.

Sada su na zboru zatražili povećanje plata i smenu rukovodstva, a najavljuju i generalni štrajk ukoliko se zahtevi ne ispune.


Direktor: Protest politički obojen

Direktor GSP Milan Stanivuković je saopštio da je zboru na kom se donela odluka o štrajku upozorenja prisustvovalo svega između 150 i 200, od ukupno 1.300 zaposlenih.

- Na samom zboru su pojedinci bili spremni i instruisani da naprave incident, zbog čega sam zajedno sa svojim timom napustio zbor. Njima nije u cilju da se čuje prava istina i šta je sve urađeno i unapređeno, već su izmanipulisali deo radnika jer su problemi na koje se žale većinom već rešeni. Zašto ovi radnici nisu bili tako nezadovoljni kada godinama nije bio kupljen ni jedan novi autobus, kada su propadali podovi na vozilima, otpadali točkovi? Znajući koliko je požrtvovana ogromna većina, ne mogu da se otmem utisku da su ovi zborovi i protesti politički orkestrirani - kaže Stanivuković, prenosi 021.rs.

Pročitajte više>> 021.rs, foto: NSinfo

POPULARNO