Problem sa lomljenjem stubića - divlji ulaz u pešačku zonu u Dunavskoj, Miletićevoj...


Uništavanje zelenila, dečijih igrališta, kontejnera i klupa, samo
su neki od primera vandalizma u Novom Sadu. Ovog puta, s namerom da automobilima što bliže priđu ugostiteljskim objektima ili slobodnom prostoru za moguće parkiranje u centru, nesavesni građani uništili su metalne stubiće koji razdvajaju pešačku i nepešačku zonu u nekoliko ulica.

Rušenje granice između pešačke i nepešačke zone, odnosno ulazak automobila na šetalište u terminima kada je u centru priliv građana, turista, starih i dece, trebalo bi strogo kažnjavati, jer naizgled neprimetni metalni stubići imaju veliku svrhu, kažu Novosađani, prenosi RTV.

"Ljudi neće da poštuju gradsku odluku da se dostava vrši od 22 do 5h, odnosno u periodu kad imaju kartice za ulazak u pešačku zonu, nego kad stignu, kad njima odgovara itd. Zbog toga se dešavaju, u tom delu gde su bili polomljeni stubići u Dunavskoj ulici, negde imaju polomljeni stubići, recimo u Ise Bajića, Ilije Ognjanovića da parkiraju", rekao je Đorđe Basarić v.d. Načelnika gradske uprave za saobraćaj i puteve.

Ulice u kojima se takođe javlja problem sa sečom stubića su Miletićeva, Pašićeva i Njegoševa. Na popravci ili zameni uništenog mobilijara se, saznaje RTV, ubrzano radi, a na mestima koja nedostaju biće postavljeni i novi stubići, dodaju iz Gradske uprave za inspekcijske poslove.

izvor: rtv.rs, foto: ilustracija

Uništeno desetak stubića - Zatvara se divlji ulaz u pešačku zonu u Dunavskoj

POPULARNO