Predstavljeni potencijali Vojvodine u Trentu


Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu
saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić boravio juče u italijanskom okrugu Trento gde je prisustvovao investicionoj konferenciji na kojoj su predstavljeni investicioni potencijali Vojvodine i Srbije.

Učešće na konferenciji uzelo je više od 30 italijanskih kompanija a Sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu u saradnji sa Razvojnom agencijom Vojvodine, kroz prezentaciju i kratki film predstvio je investicione potencijale AP Vojvodine i upoznao italijanske privrednike sa dosadašnjim ulaganjima italijanskih kompanija u Vojvodini, kao i sa podacima o trgovinskoj razmeni između Srbije i Italije.

„U ovom momentu, 65 italijanskih kompanija investiralo je svoj kapital na području pokrajine Vojvodine, pri čemu se vrednost ukupno uloženog kapitala kreće na nivou od oko 800 miliona eura“ rekao je Bjelić.

On je podsetio da italijanske firme po učešću u investicionim aktivnostima daju bitan doprinos aktiviranju naših potencijala, posebno imajući u vidu činjenicu da te kompanije upošljavaju i angažuju više od 11 hiljada lica sa tržišta rada.

Predstvanici više od 30 kompanija zainteresovanih za investiranje na području pokrajine Vojvodine su iz sektora drvne i metaloprerađivačke industrije, poljoprivrednog sektora, te finansijskog sektora i oblasti ambalže.

Konferenciju je podržala porodična i inetrnacionalna kompanija „Ghezzi“ koja posluje u oblasti metalske industrije i zainteresovana je za investiranje na području Vojvodine.

Tokom dvodnevne posete italijanskoj pokrajini, sekretar Bjelić, direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj, i Olivera Kovačević direktorka sektora za promociju, obišli su pogone „Ghezzi“ u opštini Kles i upoznali se sa rukovodstvom i metodama rada ove inetrnacionalne komanije.

foto: ilustracija

POPULARNO