Predstavljanje Novog Sada u Beču


Fondacija "Novi Sad 2021", u saradnji sa Centralnom bibliotekom
Beča, organizuje književno veče sa ciljem promovisanja projekta, isticanja vidljivosti Novog Sada kao Evropske kulturne prestonice i internacionalizacije naših umetnika.

Veče posvećeno književnosti je i povod da se okupe predstavnici evropskih prestonica kulture Dunavskog regiona: Varna 2019, Rijeka 2020, Temišvar 2021 i Novi Sad 2021.

Skup će ispred Fondacije "Novi Sad 2021'', otvoriti Đula Ribar sa temom "Novi Sad u Evropi - mostovi višejezičnosti''. Svi ovi gradovi osvrću se na bogatu i raznoliku istoriju kulture, koju je, pored ostalog okarakterisala višejezičnost i multietničnost. Skupu će prisustvovati i Pero Janković, ambasador Republike Srbije u Republici Austriji, navodi se u saopštenju Fondacije "Novi Sad 2021".

Na skupu će iz četiri prestonice Dunavskog regiona biti predstavljena četiri karakteristična, poznata autora, koji su na neki način povezani sa ovim gradovima: kroz svoj rad ili identitet, ili ličnu sudbinu. Ispred grada Novog Sada to će biti pisac Otto Horvat.

Književno veče je deo aktivnosti na realizaciji projekta Novi Sad EPK, koji je zaključkom Vlade Republike Srbije proglašen za projekat od nacionalnog značaja.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: Eakkapan/freedigitalphotos.net

POPULARNO