Poštanska ulica postala pešačka zona - ali i dalje zakrčena kolima


Grad će do kraja godine konačno urediti Poštansku ulicu, koja je
pre šest meseci postala pešačka zona, ali i dalje ima problema sa divljim parkiranjem.

Kako su se za 021.rs požalili ljudi koji žive i rade u Poštanskoj i u prolazu "Pekinške pakte" (prolaz kroz Nork), za proteklih nekoliko meseci ništa nije urađeno da se sredi asfalt koji je odavno uništen i jedina novina je što nema tabli koje označavaju da je to parking zona.

"Ulica je postala pešačka zona, ali mi od toga nemamo ništa, jer se vozila i dalje nepropisno parkiraju svaki dan, a kad padne i najmanja kiša deo ulice je potopljen. Osim što povremeno svrate pauk i saobraćajna policija, ništa drugo se ne preduzima da se problem reši i nije jasno kako smo pešačka zona, kad u odnosu na pre nema promena", navodi za 021.rs građanin koji svaki dan boravi u Poštanskoj.

U Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) navode da je u toku projektovanje i izrada tehničke dokumentacije saobraćajnih površina sa javnim osvetljenjem i pratećom infrastrukturom za tu ulicu. Kako su rekli za 021.rs, podnet je zahtev za izdavanje građevinske dozvole, jer su kompletna tehnička dokumentacija i građevinska dozvola preduslov da bi moglo da počne uređenje Poštanske ulice, što je predviđeno ovogodišnjim Programom uređivanja građevinskog zemljišta.

izvor: 021.rs, foto: ilustracija

POPULARNO