Posle Žeželjevog - u planu novi most u NS: 4 saobraćajne trake i dva tunela ispod Petrovaradinske tvrđave


Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da postoji
ideja izgradnje pešačko-biciklističkog mosta na stubovima nekadašnjeg mosta "Franca Jozefa" u Novom Sadu.

Vučević je kazao da je pričao sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem o tom projektu, konkretno o "zapadnoj obilaznici" oko Novog Sada, što predstavlja spajanje Bulevara patrijarha Pavla, Bulevara Evrope i obilaznicu oko Sremske Kamenice.

Prvi voz na novom Žeželjevom mostu u Novom Sadu - putnici desetak inženjera


Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da pokrenuta inicijativa za budućnost, kao i da je to sve više zajednička inicijativa grada i pokrajine za izgradnju mosta na "zapadnoj obilaznici".

"U načelu je Pokrajinska vlada prihvatila tu inicijativu da u budučnosti nastupamo zajedno, kao partneri. To će se desiti narednih godina, kada za taj posao obavimo sve neophodne predradnje. Ta budućnost nije previše daleka, već ove i naredne godine obavićemo predradnje, a projekat će finansirati Pokrajinska vlada sa Gradom Novim Sadom", objasnio je prvi čovek pokrajinske administracije.

Kako se navodi na portalu "NSBuild", most će biti podignut na stubovima mosta "Franca Jozefa", koji je srušen 1941. godine. Imaće četiri saobraćajne trake i dva tunela ispod Petrovaradinske tvrđave.

Idejno rešenje izabrano je na Međunarodnom konkursu grada Novog Sada.

izvor: dnevnik.rs, foto: Stare fotografije Novog Sada

Prvi voz na novom Žeželjevom mostu u Novom Sadu - putnici desetak inženjera

"Novi Sad zaslužuje ne samo obnovu starih - već da ima i nove mostove na reci Dunav"

POPULARNO