Posao za 550 stručnjaka u RGZ

Republički geodetski zavod zaposliće još 550 novih stručnjaka
koji će biti angažovani na najvažnijim projektima, a konkurs će biti objavljen tokom ovog meseca, najavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

"Vlada Srbije je obezbedila zapošljavanje novih 550 stručnjaka u RGZ i to je najveće zapošljavanje u RGZ - u od njegovog osnivanja", rekla je Mihajlović Tanjugu.

Na predlog ministarstva Komisija za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje odobrila je RGZ - u da zaposli 550 stručnjaka, od čega najviše pravnika, IT struke, geodeta i geografa.

Mihajlović je naglasila da su RGZ-u potrebni stručnjaci.

Svi koji prođu konkurs biće primljeni na neodređeno vreme i radiće na realizaciji velikih projekata RGZ, kao što su e-katastar i adresni registar, kroz koji će više od tri miliona građana dobiti adresu sa ulicom i brojem.

"Nadamo se da će ovaj konkurs obezbediti RGZ-u kvalitetne mlade ljude, koji će uglavnom biti angažovani na vrlo važnim poslovima, kao što je reforma katastra u e-katastar, adresnom registru, unapređenju pozicije Srbije na Duing biznis listi Svetke banke i slično".

Mihajlović dodaje da su sve te stvari veoma važne za našu zemlju i građane.

"Ako želimo da Srbija napreduje na Duing biznis listi kroz reformu katastra, da završimo adresni registar za dve godine, ako želimo da pređemo na e-katastar, onda za to moramo imati dovoljan broj ljudi".

Podsetila je da RGZ prolazi kroz najveće promene u poslednjih 20 i više godina, počev od donošenja novog zakona o upisu u katastar koji je pripremljen i prelaska na rad sa digitalnom dokumentacijom.

"Odluka o novom zapošljavanju, koju Vlada Srbije treba da usvoji na sledećoj sednici, u skladu je sa preporukama Svetske banke, koja je kao najveći rizik za realizaciju Projekta unapređenja zemljišne administracije u Srbiji istakla upravo nedovoljno kadrova", zaključila je Mihajlović.

izvor: Tanjug, agencije, foto: ilustracija, Gualberto107/freedigitalphotos.net