Pored Spensa: Završeno 75% Promenade - otvaranje pred kraj godine, posao za 1.500 ljudi


Radovi na izgradnji najvećeg tržnog centra u Srbiji i regionu
novosadske Promenade, sve više napreduju, a u ovom momentu završeno je 75 odsto građevisnke konstrukcije tog centra, gde će biti zaposleno preko 1.500 ljudi, saopšteno je iz kompamije "NEPI-Rockcastle".

Taj novi tržni centar niče na uglu Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara, a otvaranje tog objekta zakazano je za poslednji kvartal 2018. godine.

Ukupna predviđena površina Promenade je 150.000 kvadratnih metara, a taj tržni centar obuhvataće 48.000 kvadratnih metara prodajnog prostora koji će se prostirati na četiri nivoa. Planirano je i 1.500 parking mesta raspoređenih na osam različitih nivoa.

U cilju kreiranja potpunog ugođaja za sve posetioce, Promenada će u svojoj ponudi pored mnogobrojnih prodavnica imati i moderan bioskop sa najvišim kvalitetom projekcije, raznovrsne kafiće i restorane, kao i zelene površine i igrališta, navodi se u saopštenju.

"Izgradnjom tržnog centra Promenada trenutno izgrađena površina modernih tržnih centara u Srbiji biće povećana za 25 odsto, što je dovoljni pokazatelj veličine i kompleksnosti tog projekta. Zahvaljujući iskustvu koje imamo u izgradnji tržnih centara, brzo napredujemo sa radovima i sigurni smo da nećemo izneveriti očekivanja građana", kazala je aset menadžer u kompaniji "NEPI Rockcastle" Jelena Jevremović, navodi se u saopštenju te komapnije.

Iz "NEPI"-ja navode da će ta investicija doneti više od 1.500 novih radnih mesta, a lokalnom stanovništvu će biti pružena jedinstvena najsavremenija destinacija za uživanje i kupovinu.

Dodaje se će Tržni centar Promenada biti prilagođen svim zahtevima modernog kupca svojom raznovrsnom ponudom modnih i kozmetičkih brendova za sve ljubitelje šopinga, različitih zabavnih sadržaja za kvalitetno provedeno slobodno vreme sa prijateljima i porodicom, kao i bogatom ponudom domaćih i stranih restorana.

Novosađani će moći da iskuse potpuno jedinstven koncept tržnog centra, pošto će Promenade imati i brojna šetališta, košarkaške terene za sportske entuzijaste, kao i različite prostore za odmor i uživanje u zelenilu.

Iz kompanije "NEPI Rockcastle" navode da jedan od glavnih motiva Promenade ujedinjenje s prirodom, pa u skladu sa najsavremenijim dizajnom, arhitekte tog tržnog centra su isplanirale ogromne staklene površine zahvaljujući kojima će tržni centar biti preplavljen prirodnom svetlošću, a sa terase Promenade će pružati pogled na Petrovaradinsku tvrđavu.

Izgradnja tržnog centra Promenada započeta je u julu prošle godine polaganjem vremenske kapsule u njegove temelje, a ukupna investicija kompanije "NEPI Rockcastle" iznosi više od 100 miliona evra.

izvor: Tanjug, agencije, foto: NSinfo