Po prvi put u regionu - Gugl organizuje mentorski program u Novom Sadu


Po prvi put u regionu, Gugl dolazi u Srbiju i organizovaće u
aprilu u Novom Sadu celonedeljni mentorski program "Google Launchpad Start", namenjen IT preduzetnicima iz celog regiona, a radiće sa 50 uspešnih preduzetnika iz celog sveta.

"Jedna od najuspešnijih kompanija prepoznala je Srbiju kao regionalni centar IT preduzetništva i dolazi u Novi Sad sa ciljem da upozna i pomogne domaćim i regionalnim preduzetnicima", saopštio je Startit centar iz Novog Sada.

Kako je navedeno, kroz ovaj program, Gugl je izabrao 50 međunarodnih stručnjaka koji će pomoći izabranim preduzetnicima da brže i kvalitetnije unaprede svoj biznis.

Dodaje se da će kroz pet dana intenzivnog rada, timovi naučiti kako da uspešnije predstave i promovišu svoj proizvod, dobiti savete o prikupljanju neophodnih sredstava za finansiranje, kako da izaberu prave ljude za svoj tim i mnoge druge teme koje su ključne za građenje uspešnih kompanija.

Timovi koji prođu kroz ovaj program biće bliži i Google-ovom globalnom akcelerator programu, njihovoj globalnoj mreži mentora i startapa i svim prednostima koje pružaju.

Osim toga, najbolji timovi sa novosadskog Launchpad Starta dobiće priliku da besplatno učestvuju u sedmoj generaciji Startitove Startap akademije, najuspešnijeg regionalnog programa obuka za startape.

Program je besplatan i namenjen je pre svega onima koji su u ranoj fazi, imaju spremnu prvu verziju proizvoda i spremni su za rad, a prijave su otvorene do 16. marta.

izvor: Tanjug, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO