Plavi voz - za nostalgičnu vožnju do Sremskih Karlovaca i promociju turizma


Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da je
Plavi voz odlična ideja za promociju turizma u našoj zemlji. "Ovo je sjajna ideja Kolor pres grupe i ljudi koji se iz magazina "Hello! Travel: Vojvodina" bave promocijom turizma u našoj zemlji", rekao je Mirović za Tanjug tokom vožnje Plavim vozom na relaciji Beograd - Sremski Karlovci, u kome je organizovana promocija specijalnog izdanja tog magazina.

Mirović je istakao da je Pokrajinska vlada podržala ovu manifestaciju i boravak gostiju u Plavom vozu i Sremskim Karlovcima sa ciljem da se promovišu, pre svega turistički potencijali Vojvodine.

On je naglasio i značaj prisustva velikog broja ambasadora kao i predstavnika turističke privrede kako bi se razmenile informacije i ukazalo na planove i na sve vrednosti koje Vojvodina ima.

"Imamo rast broja turista u Vojvodini i rast prihoda od turizma, kao i u celoj zemlji", istakao je Mirović i ocenio da je turizam grana koja kod nas raste i koja će biti važan faktor daljeg rasta i razvoja.

Mirović je naveo i da je ove godine u Vojvodini napravljena koordinacija između Pokrajinske vlade i osam najvećih gradova u Vojvodini sa ciljem promovisanja potencijala Vojvodine u zemlji i inostranstvu i najavio da će ovakvih akcija biti još.

"Josipa Broza Tita odavno nema, ali je ostao Plavi voz, koji sada koristimo u komercijalne svrhe i u svrhe promocije potencijala čitave naše zemlje", rekao je Mirović.

On je dodao i da mu je ovo prva vožnja Plavim vozom i čestitao organizatorima. Takođe je uputio pohvale ljudima koji u okviru "Srbija voza" održavaju taj voz.

foto: novisad.rs

POPULARNO