Opremanje Spensa posle više od jedne decenije - Novi Sad u avgustu evropski centar košarke


Povodom održavanja Evropskog prvenstva u košarci za kadete
do 16 godina u Novom Sadu, od 10. do 18. avgusta, u Pokrajinskoj vladi je održana konstitutivna sednica Organizacionog odbora, čiji je domaćin bio pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez. 

Za predsednika Organizacionog odbora, koji će činiti devet članova, izabran je predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, a za kopredsednike: resorni sekretar Vladimir Batez i član Gradkog veća za sport i omladinu Grada Novog Sada Ognjen Cvjetićanin.

Vladimir Batez se zahvalio predstavnicima Košarkaškog saveza Srbije na podršci i poverenju, da jedno važno takmičenja po evropskom kalendaru, nakon 11 godina, bude dovedeno u Novi Sad.

"Ovaj događaj je od izuzetnog značaja za razvoj košarke. Činjenica da ćemo posle više od jedne decenije imati mogućnost i za opremanje SPENS-a, što će doneti koristi i za sva naredna takmičenja na najvišem nivou u košarci, i Novom Sadu kao gradu domaćinu", poručio je Batez uz zahvalnost na podršci svim učesnicima u organizaciji ovog značajnog sportskog takmičenja - Gradu Novom Sadu i Ministrastvu omladine sporta.On je naveo da podrška ovakvih sportskih takmičenja predstvalja izuzetnu promociju za našu zemlju i razvoju sporta.

Predrag Danilović je naglasio da će ovakva zajednička saradnja Košarkaškog saveza Srbije, Ministarstva omladine i sporta, Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada učiniti da ovo prvenstvo bude realizovano uspešno.

"Ovakva podrška i zajednička organizacija doprinose dobrim rezultatima u organizovanju bilo kojeg sportskog događaja. Značajno je i što je ovo takmičenje u Novom Sadu, koji se pokazao kao odličan domaćin u organizovanju značajnih međunarodnih sportskih takmičenja. Ovde je 2005. godine uspešno bilo organizovano svetsko prvenstvo mladih košarkaša", istakao je Danilović ukazavši da je opredeljenje Košarkaškog saveza Srbije uvek bio rad sa mladim igračima. Samo prošle godine, kako je podsetio, naše tri mlade reprezentacije su osvojile medalju i FIBA je to prepoznala i otuda smo dobili organizaciju evropskog kadetskog prvenstva za dečake ispod 16 godina.

Pored Vladimira Bateza i Predraga Danilovića konstitutivnoj sednici, na kojoj su doneti plan i program organizacije evropskog prvenstva za kadete u košarci, prisustvovali su i članovi Organizacionog odbora: Dejan Tomašević, generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije, Darko Udovičić, v.d. pomoćnika u Ministarstvu omladine i sporta, Ognjen Cvjetićanin, član Gradskog veća za sport i omladinu Novog Sada, Darko Karan, predsednik Košarkaskog saveza Vojvodine, Zlatko Bolić, predsednik Košarkaškog saveza Novog Sada, Milorad Šušnjić, načelnik Policijske uprave u Novom Sadu i Milan Jarić, direktor JP "Sportski i poslovni centar Vojvodina".

izvor: rtv.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO