Od 7. do 12. marta - Sajmovi obrazovanja, knjiga i umetnosti u Novom Sadu


Trinaesti po redu Sajam obrazovanja "Putokazi", Sajam knjiga i
Izložba umetnosti "Art Expo" biće otvoreni od 7. do 12. marta u Master centru Novosadskog sajma.

Dolazak na manifestaciju potvrdilo je oko pet hiljada učenika i 400 nastavnika iz više od 70 srednjih škola iz cele Srbije, a kao grad u fokusu predstaviće se Pečuj, Evropska prestonica kulture 2010. godine.

Ove godine, i sajam zapošljavanja menja prostor i pridružuje se sajmovima u Master centru.

Na ovogodišnjem Sajmu, predstaviće se 14 fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, sa oko 400 studijskih programa koji pokrivaju gotovo sve oblasti visokog obrazovanja i nauke.

Širok spektar mogućnosti studiranja za buduće i sadašnje studente, jedna je od najvećih prednosti te ustanove.

"Povezanost Univerziteta u Novom Sadu sa drugim institucijama iz raznih delova sveta je veoma važna, zato što razmenjujemo znanja, razmenjujemo ideje i to doprinosi kvalitetu obrazovanja koje nudimo kao institucija", kaže dr Dušan Nikolić, rektor Univerziteta u Novom Sadu.

Za učesnike, goste i predstavnike đačkih parlamenata iz cele Vojvodine, biće organizovane diskusije tj. paneli iz oblasti zdravlja i savremenih, onlajn načina informisanja za mlade.

"To je Piza testiranje, što se obavlja u Srbiji ove godine, to je zdrav život, zdrava ishrana, borba protiv droge i pušenja, a isto tako informisanje što je vrlo bitno, savremenim metodama", kaže Mihalj Njilaš, Pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice.

"Dani Laze Kostića" tradicionalno će okupiti dobitnike najznačajnijih priznanja iz oblasti književnosti, a bogatu sajamsku ponudu upotpuniće i "Dani ruske kulture" i izložba japanskih skulptura.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO