Očistili dve trećine barutnih magacina na Tvrđavi - još 10 tona smeća treba ukloniti


U dve odvojene i različite akcije, ali sa istim ciljem - da
pomognu prijatelju, juče su na Petrovaradinskoj tvrđavi članovi oko 20 novosadskih udruženja čistili spoljašnje barutne magacine. Istovremeno, na njihovom zajedničkom štandu na Novosadskom sajmu, za slanje sms poruke za pomoć Jugoslavu Berkloviću, posetioci su mogli da izaberu naslov tj. povoljnu knjigu po izboru.

Na Petrovaradinskoj tvrđavi se trenutno nalazi oko 10 tona smeća koje bi trebalo ukloniti u narednim akcijama, kažu u Udruženju "3D World".

Osim da na kvalitetan način provedu vreme i očiste barutne magacine, sagovornici RTV-a imaju ideju i da zajednički pokušaju da prikupe novac za svog prijatelja Jugoslava Berklovića, koji je nakon saobraćajne nezgode ostao paralizovan.

"Akcija je vezana za to što ćemo raditi čišćenje spoljašnjih barutnih magacina, odnosno, tzv. hpm-ova. Mi smo očistili već dve trećine tih barutnih magacina, ostala je još jedna. Podzemlje tvrđave, na svim delovima, na svih šest tvrđava, je očišćeno do poslednjeg pikavca", ističe Leon Šurbanović, predstavnik Udruženja "3D World".

"Slanjem sms poruke sa tekstom 1010 na 3030, potrebno nam je još negde oko 1.000 poruka da bismo pomogli Jugoslavu, kome je što pre potrebna ta operacija, da bi konačno čovek mogao ponovo da prohoda", dodaje Slavomir Kišfalubac, član Udruženja "3D World" .

Akciju za pomoć Jugoslavu Berkloviću podržalo je oko 20 različitih udruženja, a prema rečima tvoraca te ideje, lanac humanosti biće nastavljen na isti način.

Građani koji žele da pomognu i u budućnosti, stare knjige mogu doneti u Lemijevu knjižaru ili u prostorije Američkog kutka.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO