Novi super biznis, tek se očekuje "bum" - vikendica na dan za 20 €


Kuće na obodu prestonice se rentiraju po 20 evra za noć

Mušterije su građani koji žive u urbanim gradskim sredinama.

Desetine hiljada Beograđana na obodu prestonice ima vikendicu. Najveći broj nekretnina za odmor tokom većeg dela godine zjapi prazno. Od pre nekoliko godina preduzimljivi vlasnici su se dosetili kako da na njima zarade neki dinar.

Na portalima za rentiranje i prodaju nekretnina pojavili su se oglasi za izdavanje vikendica na dan. Dnevni provod, s noćenjem na Avali, Kosmaju ili u Grockoj, košta oko 20 evra. Ukoliko je kuća luksuznije opremljena, cena može biti i za deset evra viša, pišu Večernje novosti.

Ova vrsta turizma još uvek je u sivoj zoni ekonomije - nema poreza, nema ni računa. Sve je na bazi dogovora vlasnika i zainteresovanog građanina koji želi da se opusti u zelenoj oazi, daleko od gradske gužve. Za višednevni boravak može i da se cenka.

Prema rečima agenata za nekretnine, izdavanje vikendica tek očekuje "bum".

"Veliki broj Beograđana ima vikendice na obodu prestonice i na Fruškoj gori, koje su zidali njihovi roditelji. Oni ih sada retko kad posećuju i predstavljaju im trošak, od održavanja do poreza“, priča Aleksandar Milić, agent za nekretnine.

Od pre dve godine, po ugledu na izdavanje stana na dan, neki su odlučili da rentiraju vikendice. Inače, zasad nema organizovanog rentiranja. Očekuje se da će i agencije da se uključe u taj biznis, jer taj vid turizma ima perspektivu.

izvor: novosti.rs, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO