Novi Sad ponavalja tender za izbor privatnika za JKP "Stan"


Novi Sad će ponoviti tender za izbor privatnika za javno-privatno
partnerstvo u JKP "Stan", saznaje 021.rs.

U odluci Konkursne komisije od 26. marta navodi se da prva javna nabavka nije uspela jer nije pribavljena ni jedna prihvatljiva ponuda i da će se postupak ponovo sprovesti u roku od 60 dana od objavljivanja obaveštenja o obustavi postupka.

Ova odluka Komisije je tako pokazala da nisu uspeli dodatni pregovori sa jedinim ponuđaćem, litvanskom firmom "Civinity", što je novosadska vlast najavila nakon što je odbijena njihova ponuda na tenderu. Naime, prilikom pregleda ponude prispele na tender, na kojem su litvanci učestvovali kroz svoje ćerke firme i partnere "FM Holding" iz Novog Sada, litvanski "Busto Valda", sa podizvođačem slovenačkom Javnom rasvetom (Javna razsvetljava), ustanovljeno je da  nisu dostavljena brojna dokumenta koja su bila potrebna.

Najava novog tendera znači da će "Civinity" imati dodatno vreme da pripremi ispravnu dokumentaciju i ponovo se javi, pri čemu su protekle dve godini oni bili jedini zainteresovani za ulazak u partnerstvo sa Gradom oko "Stana".

Podsetimo da je ideja Grada da ulaskom privatnog partnera spase "Stan" od stečaja, tako što bi se osnovalo novo preduzeće "Stan NS" koje bi preuzelo deo radnika, a preostalim radnicima bi se isplatile otpremnine i izmirili dugovi koji iznose oko pola milijarde dinara.

izvor: 021.rs, foto: ilustracija

POPULARNO