Novi Sad lider školskog sporta


Grad Novi Sad jedan je od retkih u državi koji može da se
pohvali da veliku pažnju posvećuje omladini i sportu, posebno u školskom, u kome je poneo laskavo priznanje – lidera.

To se najbolje vidi po izdvajanju za omladinu i sport, koja za tekuću godinu iznosi 4,95 odsto gradskog budžeta.

“Iz godine u godinu izdvajanje Grada za sport i pomladinu se povećava, a bezmalo pet odsto je značajno u odnosu na druge gradove u Srbiji”, kaže za Dnevnik član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.”Od toga oko 2,33 odsto ide na sportske godišnje programe, što je impozantno, oko 100 miliona dinara izdvajamo za termine klubovima većim delom u Spensu, potom u Futogu, Slanoj bari i u Petrovaradinu.

Tu treba dodati i 30 miliona koje smo uložili na zamenu pločica na bazenu Sajmišta, infrastrukturu sala, led rasvetu kao i nove koševe prema FIBA standardima u velikoj dvorani Spensa. Na povećanje budžeta za deo koji se odnosi na omladinu uticalo je i to što je Novi Sad Omladinska prestonica Evrope sledeće godine. Želja nam je da se predstavimo u što boljem svetlu, u punom sjaju, i da maksimalno pomognemo da se realizuju neophodni projekti koje od nas zahteva Evropski omladinski parlament.“

Prema Cvjetićaninovim rečima Novi Sad vodi računa o svim sportovima, istina neki više doprinose boljem predstavljanju i promociji grada poput onih iz “Vojvodinine” porodice kao što su odbojkaški i rukometaši, ali i fudbaleri.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO