Novi park sve bliže: Gradiće se putevi oko parka - predviđeno isključivo LED osvetljenje


Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala
je tender za pribavljanje tehničke dokumentacije obodnih saobraćajnih površina i javnog osvetljenja oko parka kod Ranžirne stanice.

Procenjena vrednost javne nabavke je 1.333.333 dinara, odnosno milion za projekat saobraćajnica i 333.333 dinara za projekat javnog osvetljenja.

Tehnička dokumentacija obuhvata izradu projekata i nacrta, kao i procenu troškova. Firma koja dobije posao treba da uradi elaborat geodetskih radova, geomehanička ispitivanja, idejno rešenje, projekat za građevinsku dozvolu, izvođački projekat i plan preventivnih mera.

Urbanističkim projektom parka između Novog naselja i Detelinare, severno od Ranžirne stanice i Ulice Radomira Raše Radujkova, predviđena je izgradnja obodnih saobraćajnica, parkinga i pešačkih staza. Prilikom izrade projekta, u skladu s lokacijskim uslovima, treba osmisliti i javno osvetljenje te uraditi geodetska snimanja i obeležavanja neophodna za projektovanje elektroinstalacija. Zbog energetske efikasnosti i dugog veka trajanja, predviđeno je isključivo LED osvetljenje. Svetiljke i stubove treba uskladiti s osvetljenjem u okolnim ulicama i prilagoditi ih rangu saobraćajnih površina.

Park je sa severne strane omeđen planiranom saobraćajnicom koja predstavlja produžetak Ulice Đorđa Nikšića Johana, i koja je, kako se u konkursnoj dokumentaciji navodi, predmet drugog projekta. S južne strane naslanja se na Ulicu Radomira Raše Radujkova, a na zapadu je u produžetku Ulice Milana Ješića Ibre predviđena izgradnja nove saobraćajnice, što je planirano i na istočnoj strani.

Predmet projekta za koji je Gradska uprava raspisala tender su nove saobraćajnice na istočnoj i zapadnoj strani, kao i njihovo povezivanje s postojećim i novim putevima.

Potrebno je isprojektovati ukupno oko 750 metara puta širine šest metara, zatim približno 900 metara pešačkih staza oko parka, kao i parkinge duž zapadne i istočne saobraćajnice. Kolovozna konstrukcija predviđena je za srednje opterećenje saobraćaja, a prilikom projektovanja treba rešiti i odvodnjavanje saobraćajnih površina.

Rok za podnošenje ponuda na adresu Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije u Stevana Branovačkog 3 je 24. april, a kriterijum za dodelu ugovora je najniža ponuđena cena. Odluka o dodeli ugovora ili o obustavi postupka biće doneta u roku od 25 dana nakon otvaranja ponuda, s tim što projekatna dokumentacija mora biti završena u roku od 120 dana od dobijanja lokacijskih uslova i građevinske dozvole.

izvor: dnevnik.rs, foto: ilustracija

Za godinu dana novi park u Novom Sadu - Deo parka u japanskom stilu, u toku sadnja drveća

POPULARNO