Novi Novi Sad - veliko gradilište: Žeželjev most, Naučno-tehnološki park, Muzičko-baletska škola, RTV...


Grad Novi Sad je kao košnica, radi se i gradi na sve strane

Završavaju se, ili su u toku realizacije, značajnih investicija – novi Žeželjev most, zgrada Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Naučno-tehnološki park, zgrada Muzičko-baletske škole, nova zgrada RTV-s...

Polovinom marta, oko godinu od polaganja kamena temeljca, trebalo bi da bude završena nova zgrada Zavoda za hitnu medicinsku pomoć na Bulevaru patrijarha Pavla. Taj savremeni objekat izgrađen je i opremljen zajedničkim ulaganjima Grada Novog Sada i Pokrajinske vlade, a ukupna vrednost radova procenjena je na pet miliona evra.

Zgrada površine 2.700 kvadrata, nalazi se na parceli od 3.250 kvadratnih metara, ima tri sprata i garažu u istočnom delu objekta, koja se prostire na 2.300 kvadrata. Osim prilaza za vozila Hitne pomoći i ulaznog hola, planirano je da u prizemlju zgrade budu ambulanta i Apoteka „Novi Sad”. Edukativni centar za obuku zaposlenih u slučaju masovnih nesreća i elementarnih nepogoda, kao i deo za smeštaj potencijalno ugroženih u slučaju takvih nesreća biće na prvom spratu. Trijažno-distributivni centar i kancelarije biće na drugom spratu, dok će na trećem biti smeštena uprava i administracija. Parkiranje sanitetskih vozila planirano je u suterenu i u prizemlju, a u kompleks Hitne pomoći ulaziće se s Bulevara patrijarha Pavla i iz Jastrebačke ulice, prenosi Dnevnik.

Gradnja Muzičko-baletske škole s koncertnom dvoranom na Bulevaru cara Lazara trenutno je u drugoj i najobimnijoj fazi. Građevinska konstrukcija je završena, prozori su postavljeni, a radnici montiraju unutrašnja vrata, uvode struju i ugrađuju toplotne pumpe, te je na redu postavljanje grejnih tela. Kako je rekla direktorka Muzičke škole „Isidor Bajić” Radmila Rakin Martinović, radovi se odvijaju po planu.

Na gradilištu novog tržnog centra „Promenada” na uglu Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara ovih dana radi više od 800 radnika da bi svi poslovi bili završeni u roku. Trenutno se radi na konstrukciji objekta, a majstori izlivaju ploču na drugom spratu. Nezvanično saznajemo da su već počeli instalaterski radovi, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, foto: NSinfo

POPULARNO