Lidl u Srbiji: Konkurs za 1.000 radnika - petodnevna radna nedelja, svaki minut se plaća


Kompanija "Lidl Srbija" objavila je da će sutra raspisati konkurs
za zapošljavanje više od 1.000 prodavaca u velikom broju gradova širom Srbije.

Lidl će operativno poslovanje početi tokom 2018. godine, istovremenim otvaranjem izmedu 10 i 20 prodavnica, navodi se u saopštenju ove kompanije.

"Lidl" će raspisati konkurs za radna mesta u Beogradu, Boru, Indiji, Leskovcu, Nišu, Novom Sadu, Jagodini, Kikindi, Kragujevcu, Kruševcu, Pančevu, Smederevu, Somboru, Subotici, Šapcu, Užicu, Vršcu i Zrenjaninu.

Konkurs: LIDL traži preko 1.000 prodavaca - Novi Sad, Subotica, Beograd... prijave do 24.03.


Pored Beograda, gde se planira zapošljavanje oko 300 radnika, "Lidl" će u svakom od pomenutih gradova zaposliti više od 40 prodavaca.

"Lidl Srbija će budućim kolegama ponuditi konkurentne radne uslove, u pogledu naknade i radnog okruženja. Prodavci u Lidlu imaće petodnevnu radnu nedelju, a elektronska evidencija radnog vremena omogućava plaćanje prekovremenog rada po sistemu 'svaki minut se plaća'", ističe se u saopštenju.

Objašnjavaju da se raspisivanjem ovog konkursa započinje najveći, ali ne i poslednji talas zapošljavanja u Srbiji.

"Naš cilj je da kupcima širom Srbije ponudimo najbolji odnos cene i kvaliteta po kome je Lidl prepoznat u svetu, pa ćemo, u skladu sa širenjem mreže i potrebama poslovanja, nastaviti sa zapošljavanjem", poručuje rukovodilac korporativnih komunikacija Lidla Srbija, Martina Petrović.

Zainteresovani kandidati koji žele da rade u navedenim gradovima, mogu se prijaviti putem sajta - karijera.lidl.rs.

Potrebno je da imaju minimum srednju stručnu spremu, dok je iskustvo u radu s kupcima prednost, ali ne i obavezujući uslov.

izvor: mondo.rs, agencije, foto: ilustracija

Konkurs: LIDL traži preko 1.000 prodavaca - Novi Sad, Subotica, Beograd... prijave do 24.03.

POPULARNO