Legendarni pank na Petrovaradinskoj tvrđavi - Cockney Rejects na Egzitu


Žestoko će da bude, po običaju, na Explosive bini, a prvi među
plejadom novih punk imena koji će se pobrinuti za to jesu Cockney Rejects, britanske legende koje uživaju kultni status u čitavom svetu, ali posebno mesto zauzimaju u kolekcijama brojnih generacija lokalnih pankera.

Od sedamdesetih godina do danas, ova beskurpolozna četvorka nastavlja da prži svojom energijom i rokenrol duhom! Za punk sa "druge strane bare" pobrinuće se Adolescents, jedan od najpopularnijih američkih punk/HC bendova koji je nastao pre pune četiri decenije koji stoji rame uz rame sa Bad Brains, Minor Threat i Black Flag, a nastup na Explosive bini biće njihov premijerni u Srbiji!

Dodatno pojačanje punk/HC zvuku stiže od strane londonskog Knuckledusta koji od devedesetih važe za underground vladare svog žanra, kao i od strane meksičkog Joliette čiji muzički pristup obiluje uticajem metala i "matematičkim" hardcore-om, a deo regionalne postave činiće hrvatski Mašinko, jedan od najatraktivnijih sastava koji svojim punk-rockom uveseljava svoju sve brojniju publiku!

EXIT festival biće održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i predstaviće neke od najtraženijih svetskih zvezda kao što su Migos, David Guetta, Ziggy Marley, Fever Ray, LP, Alice Merton, Nina Kraviz, Richie Hawtin, Adam Beyer b2b Ida Engberg, Maceo Plex, Solomun, Amelie Lens, Ben Klock, Jax Jones, Ofenbach, Mahmut Orhan, Carl Craig, Tale of Us, Sevdaliza, Burak Yeter, Madball, Brujeria, Ofenbach, Slapshot, Dog Eat Dog, Slaves, Idles, Asphyx, Bombers i mnoge druge.

Ulaznice po promotivnoj ceni sa 65% popusta od finalne, za 6.490 dinara prodaju se onlajn putem sajta exitfest.org, kao i direktno u mreži Gigs Tix, a na sajtu zvanične turističke agencije exittrip.org dostupni su i turistički paketi koji pored ulaznica, sadrže i opcije za smeštaj i prevoz do EXIT festivala.

izvor, foto: exitfest.org