Kuvarima plata i do 1.200 evra - Najbolji mogu da rade i u Meksiku


Hoteli na crnogorskom primorju raspisuju konkurse za sezonske
radnike. Apliciranje do 1. aprila. A angažman traje od 1. maja do kraja oktobra. Najbolji mogu da rade i u Meksiku

Tokom letnje sezone hotelska grupa "Karisma hotels Adrijatik", koja posluje u visokokategorisanom turističkom objektu "Ruža vjetrova", zaposliće 50 radnika uglavnom na šest meseci. Kompanija ima potrebu za više profila radnika, prvenstveno ugostiteljskog kadra, zatim, od pomoćnih radnika do menadžera. Prijavljivanje kandidata je počelo, a krajnji rok za apliciranje je 1. april. Iako poslodavci ne ističu plate, to je informacija koja uz osnovne uslove zaposlenja svakako najviše interesuje kandidate za posao. Poslodavci će tokom intervjua kandidatima ponuditi uslove prema poziciji za koju zainteresovani konkurišu, prenose Novosti.

- Plate se za sezonski posao glavnog kuvara i njegove neposredne asistente kreću od 700 do 1.200 evra, i odnose se na sve hotele u Crnoj Gori u kojima "Karisma" vodi poslovanje. Konkretno od kategorija hotela, odnosno kategorije restorana, među njima su svakako i oni iz rizorta "Ruža vjetrova", zavisi i visina primanja koja će biti ponuđena kandidatu - kazao je za Novosti generalni menadžer Milan Pavićević iz Wind Rose Resort by Karisma. Prema rečima Pavićevića, plate su u neto iznosima, na koje poslodavac plaća sve poreske obaveze i doprinose propisane zakonom. Takođe, "Karisma hotels Adrijatik Montenegro" otvoriće ovoga leta u Ulcinju "Holidej vilidž Montenegro", a u Kotoru Alure Palaci.

Radnici koji se dokažu u Crnoj Gori tokom sezonskog rada u "Ruži vjetrova" imaju mogućnost zaposlenja u ovom konzorciju u Meksiku tokom zimskih meseci. Inače, "Karisma" je osnovana u Meksiku pre 18 godina. U Evropi je počela da radi 2014, a u Crnoj Gori posluje od sezone 2017. godine.

- Kandidatima nudimo internacionalno iskustvo, rad sa profesionalcima i niz benefita, stipendije, najbolje treninge i obuke u Meksiku, mogućnost napredovanja zavisno od volje i motivacije kandidata - kazala je za Novosti Ana Hrgović, asistentkinja direktora, ističući da sve zavisi od kandidata, njihove volje i motivacije.

Lane je sezona u "Ruži vjetrova" trajala pola godine, od 1. maja do kraja oktobra. U tom periodu hotel je popunjen preko 80 odsto, a gosti su uglavnom sa francuskog tržišta.


Mogućnost stalnog zaposlenja

- Pre otvaranja sezone organizuju se treninzi za radnike, tako da kandidati koji zadovolje računaju da počinju od polovine aprila. Pored ugovora na godišnjem nivou, radnici imaju mogućnost zaposlenja i za stalno, ali to zavisi i od njihovog napredovanja, volje za učenjem - kazala je Ana Hrgović. "Karisma hotels Adrijatik Montenegro", kompanija koja posluje u sistemu "Karisma hotels end rizorts" poseduje 27 hotela i rizorta i zapošljava preko 10.000 ljudi u sedam zemalja sveta.

izvor: novosti.rs, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO