Izliveno 5.000 kubika betona - Napreduje izgradnja novog doma RTV-a


Izgradnja i rekonstrukcija zgrade RTV-a se nastavlja

Skoro 19 godina prošlo je od kada su NATO snage srušile zgradu Televizije Novi Sad, tokom bombardovanja 1999. godine. Izgradnja nove, jedne od najmodernijih tog tipa u jugoistočnoj Evropi, veličine oko 17 i po hiljada kvadrata ide planiranim tokom.

Radna atmosfera na gradištu nove zgrade Radio televizije Vojvodine na Mišeluku. Nakon rušenja zgrade, čišćenja terena i izlivanja temelja na red su došli novi izazovi. Posle snežnog februara, stvorili su se gotovo idealni vremenski uslovi, koji idu na ruku izvođačima radova.

"Trenutno imamo 80 ljudi na gradilištu, što nije pun broj, jer kada se otvori i lamela B, biće ih oko 100. Do kote nula je 350 tona armature otišlo, tu je 5.000 kubika betona", rekao je Nikola Kostić, odgovorni rukovodilac radova.

"Radovi protiču po planu, kao što vidite, završni radovi za izlivanje ploče prizemlja su u toku i to bi trebalo da se realizuje u ponedeljak. Biće izliveno oko 2.000 kvadrata ploče u delu gde će se nalaziti studiji", rekla je Marijana Divjak, direktorka direkcije za upravljanje nepokretnostima.

Projekat izgradnje novog doma RTV-a, finansirali su Vlada Srbije, Pokrajinska vlada i uprava radio televizije Vojvodine. Završetak prve faze radova, koja podrazumeva postavljanje zgrade pod krov očekuje se u februaru sledeće godine, a nakon javne nabavke uprave za kapitalna ulaganja, znaće se i krajnji rok za završetak cele zgrade.

izvor, foto: rtv.rs

POPULARNO