Ivana: Konačno zlato, konačno sam uspela


"Konačno zlato, baš kao što ste i vi u medijima prokomentarisali"
rekla je sa osmehom i potom naglasila da u tome nema sarkazma.

"Stvarno tako mislim, posle toliko uspešnih i manje uspešnih takmičenja na Svetskim prvenstvima konačno sam uspela".

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović sabirala je hladne glave utiske iz Birmingema, nakon prijema kod predsednika Aleksandra Vučića, i priznala da bi bila nezadovoljna bilo kojim drugim ishodom.

Ona je i posle osvojene bronze na Olimpijskim igrama u Riju bila vidno nezadovoljna, iako je ostvarila istorijski uspeh, ali Ivana je takva - ako vam je cilj da budete najbolji, onda se ne smete zadovoljavati bilo čime ispod toga.

"Ovo je bilo takmičenje gde bih se posle devet osvojenih medalja lično osećala vrlo nezadovoljno da nisam uspela. To ne kažem zato što želim, nego smo se spremali i mislim da sam sazrela da se borim za zlato", rekla je 27-godišnja heroina.

Prema njenim rečima, u takvoj situaciji ostalo je samo da se skoncentriše na takmičenje.

"Znala sam da sa onim što mogu da proizvedem mogu da računam na neku medalju i trudila sam se da me ništa ne poremeti i izvedem skok koji će biti dovoljan za zlato. Računala sam da će biti potreban skok od sedam metara, ali uslovi su bili takvim da je na kraju i skok manji od sedam (6,96) bio dovoljan i ujedno je vodeći na svetskoj listi".

izvor: agencije, foto: Tanjug/Tanja Valič

POPULARNO