Holanđani investiraju u Bečej


Pokrajinski sekretar za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo
Vuk Radojević, sastao se sa predstavnicima poljoprivredne holandske kompanije "Koppert", vodeće u oblasti integralnih sistema poljoprivrede, na čelu sa vlasnikom i predsednikom Upravnog odbora, Henrijem Ostenhukom.

Radojević i Ostenhuk razgovarali su o mogućnostima saradnje i uvidu holandske kompanije u raspoložive administrativne infrastrukturne i naučne potencijale u Novom Sadu i pokrajini Vojvodini, sa ciljem razvijanja zajedničkih razvojnih istraživačkih programa u oblasti moderne poljoprivredne proizvodnje.

Sagovornici su se saglasili da postoje brojne mogućnosti za saradnju posebno na području opštine Bečej koja raspolaže sa velikim potencijalom obradivog zemljišta i izuzetnim geografskim položajem.

Razgovoru su prisustvovali i članovi kompanije "Zeleni Hit" koja je već najavila investicije u industrijskoj zoni Bečej koje će biti usmerene na osnivanje razvojno-istraživačke jedinice u oblasti održivih sistema zemljoradnje.

Radojević je istakao da je Pokrajinska vlada na čelu sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, spremna da pruži punu podršku i bude pouzdan partner u potencijalnim investicionim projektima.

Prema rečima pokrajinskog sekretara, prvi korak u povezivanju i razmeni informacija biće poseta holandske kompanije opštini Bečej.

foto: ilustracija

POPULARNO