"Fijat ostaje - ne širite paniku"


Premijerka Ana Brnabić izjavila je da kompanija "Fijat"
ostaje u Srbiji.

"Molim vas, zbog građana, da ne širite paniku i neistine o 'Fijatu'. 'Fijat' je tu, 'Fijat' ostaje", rekla je Brnabić u Skupštini Srbije, odgovarajući na pitanja poslanika Nove stranke Zorana Živkovića da li će "Fijat" prekinuti saradnju sa Srbijom i proizvodnju do kraja godine.

Premijerka je navela i da se radi na razvoju Kragujevca, te da postoje ozbiljne indicije za još neke investitore, za više hiljada radnih mesta.

"Umesto što smo sve pare dali za 'Fijat', u netransparentnom ugovoru, koji nikad nije bio objavljen i rekli - Dosta za Kragujevac, Fijat, ajmo kući", rekla je Brnabić.

Ona je navela da je vlada u stalnoj komunikaciji sa "Fijatom" i ima dva člana Nadzornoig odbora u toj kompaniji, te podsetila da je vlada imala ulogu medijatora u pregovorima sindikata i poslovodstva "Fijata", kada je izdejstvovala da se potpiše novi, trogodišnji ugovor, što, kako je rekla, donekle osigurava poslove tih ljudi.

"U privatnom sektoru nikad ne možete da garantujete da će neko da ostane, ali ćemo videti da se ugovor kakav je potpisan sa 'Fijatom' u vreme kada je kompanija dolazila u Srbiju svakako ne replicira ponovo, jer nije bio u interesu građana", rekla je Brnabić.

Ona je dodala da će vlada štititi interese građana i gledati da sledeći ugovor bude u njihovom interesu, ali tako da "Fijat" ostane, što, kaže, nije bio slučaj ranije.

izvor: Tanjug, agencije, foto: ilustracija