Exit na Jahorini - Preko 20.000 ljudi poslalo poruku zajedništva


Završen je prvi Festival 84, novi član Exitove regionalne porodice
koji je već posle premijernog izdanja stao u red najmasovnijih zimskih festivala na svetu uz ukupnu posetu od preko 20.000 ljudi!

Na mestu gde su 1984. godine održane Zimske olimpijske igre, ponovo je goreo plamen, ovog puta festivalski, koji je legendarni jugoslovenski skijaš Bojan Križaj zapalio originalnom olimpijskom bakljom.

Ovakvom ceremonijom otvaranja, kao i svojim imenom, Festival 84 poslao je mirovnu poruku celom regionu i podsetio kakva dostignuća možemo postići kada smo okrenuti saradnji i zajedništvu.

Publika iz svih krajeva regiona, te ukupno iz oko 20 svetskih zemalja, od četvrtka 15. do nedelje 18. marta, provodili su se uz brojne svetske i regionalne muzičke zvezde na maratonskim žurkama koje su trajale gotovo bez prestanka, na pet muzičkih bina širom Olimpijskog centra Jahorina. Đule, frontmen grupe Van Gogh, izjavio je da ga je fenomenalna energija koju je doživeo podsetila na same početke EXIT festivala, i time dao nagoveštaj koje visine Festival 84 može dosegnuti, dok je generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju (RCC), Goran Svilanović, izjavio da bi EXIT na Jahorini mogao da promeni BiH nabolje. Osnivač Exita, Dušan Kovačević, na ove ocene dodao je: "Sa Festivalom 84, društvena misija Exita vezana za pomirenja regiona, dobila je još dublji smisao i prešla je na jedan novi, viši nivo".

izvor, foto: exitfest.org

POPULARNO