Detelinara dobija novi kružni tok - nove zelene površine, parking na blokovskoj garaži


Dva plana detaljne regulacije delova Detelinare, između
Rumenačke ulice, Hadži Ruvimove, Veselina Masleše i Kornelija Stankovića, nalazi se na javnom uvidu, a jedna od novina je manji kružni tok.

Prvi plan se odnosi na deo Detelinare između ulica Rumenačke i Stevana Mokranjaca, a kako se navodi u nacrtu plana, u pitanju je urbanistički uređen deo naselja. Ovaj plan ne donosi značajne novine u odnosu na sadašnje stanje, osim što se predviđa uklanjanje dela divlje sagrađenih garaža u delu ka Detelianrskoj pijaci uz ideju da se taj prostor pretvori u zelenu površinu sa dečijim igralištem i sličnim sadržajima.

Urbanisti su predložili i da se pojedini parking prostori prilikom rekonstrukcije saobraćajnica dopune sa nekoliko parking mesta, a da se među zgradama na uglu Rumenačke i Braće Popović na postojećoj blokovskoj garaži uredi parkiranje na krovu, a sve kako bi se povećao broj parking mesta u ovom kvartu.

Plan koji se odnosi na ovaj deo Detelinare predviđa i povećanje zelenila i zadržavanje svih postojećih javnih zelenih površina.

Drugi plan koji je na javnom uvidu se odnosi na prostor između ulica Stevana Mokranjca i Veselina Masleše i u ovom planu urbanisti ne donose značajnije novine u odnosu na prethodni plan. Kako navode urbanisti, ovaj deo koji već duže vreme građani zovu Nova Detelinara, pri kraju je svog uređenja i umesto prizemnih kuća sagrađeni su stambeni blokovi. Međutim, za razliku od drugih delova Detelinare gde ima i zelenih površina, parkinga, igrališta i drugih javnih prostora, ovde toga nema zbog toga što je dozvoljena izgradnja stambenih zgrada preko celih parcela, piše 021.rs.

izvor: 021.rs, foto: ilustracija

POPULARNO