"Čuvari kontejnera" na ulicama 24 sata dnevno


Gradska čistoća i ove godine je raspisala javnu nabavku za
angažovanje radnika za čuvanje kontejnera.

Kao i prošle godine, razlog za javnu nabavku i angažovanje radnika je sprečavanje uništavanja podzemnih kontejnera, kao i, kako se navodi u dokumentaciji, sprečavanje "krađe ambalažnog otpada i vandalizma na uličnim kontejnerima i betonskim korpama za smeće".

I ovog puta čuvari će patrolirati ulicama, osmatrati javne površine na kojima su postavljeni kontejneri, sprečavati uništavanje podzemnih kontejnera, neovlašćeno podizanje i iznošenje smeća iz njih. Tu je i sprečavanje ispisivanje grafita, lepljenja plakata po kontejnerima, gašenje požara. Takođe, čuvari će ponovo reagovati na "sumnjive predmete ostavljene pored kontejnera, kao i na sumnjiva lica", što je prošle godine izazvalo reakcije dela javnosti.

Ulicama će patrolirati istovremeno dve patrole sa po dva člana. Ono što je razlika u odnosu na prethodnu godinu, jeste to što će ovog puta čuvari na ulicama biti 24 sata dnevno, umesto dosadašnjih 16.

Takođe, broj ljudi koji se angažuje povećava se sa 10 na 16. Oni će se koristiti ručnim radio stanicama, baterijskim lampama i mobilnim telefonima.

Kako je za 021.rs ranije rečeno u Gradskoj čistoći, za uslugu čuvanja kontejnera biće izdvojeno do 10 miliona dinara. U "Čistoći" su nekoliko puta ukazivali da su zadovoljni radom angažovanih čuvara, te da su uspeli da smanje štetu na komunalnoj opremi.

izvor: 021.rs, foto: NSinfo