Barselona stiže u Vošin FC - u planu otvaranje i škole fudbala u NS, podrška Grada i APV


Slavna Barselona će prvi put u Novom Sadu održati letnji kamp
(od 18. do 22. juna) u FC “Vujadin Boškov”.

Mladi talenti, od 6 do 16 godina, imaće priliku da sa trenerima iz Barse i vrsnim stručnjacima sa Balkana uče fudbalske veštine

Direktor “FBC Escola” kampa za Srbiju i fudbalski trener Miroslav Radoičić kaže za Dnevnik da je Barsa u potrazi za talentima i da će njeni treneri-skauti doći kako bi procenili najtalentovanije dečake, a koji će dobiti priliku za besplatan put u Barselonu i trenažni proces u školi fudbala La Masija u Barsi, koja je iznedrila najveća imena poput Mesija, Ćavija i Inijeste.

Radoičić je pre pet godina položio licencu Barseloninog trenera i već naredne godine počeo da radi u letnjim kampovima za mlade talente, koji se mogu naći u celom svetu - Brazilu, Americi, Kini i mnogim državama. Miroslav je do sada radio na Balkanu, što ne znači da se i njemu neće pružiti prilika da ode na drugi kraj sveta, jer će treneri iz Barselone, mimo ocenjivanja dece, ocenjivati i trenere.

„Mi imamo mnogo talentovane dece i odlična vest je da će Barselona, ukoliko se ovaj letnji kamp pokaže kao uspešan, razmotriti i ideju da baš u Novom Sadu otvori svoju školu fudbala, što bi za nas bio veliki uspeh, jer je škola otvorena tokom cele godine“, ističe Radoičić.


Pomoć Grada i Pokrajine

Grad Novi Sad će izdvojiti sredstva za pomoć dece koje nemaju finansijsku mogućnost da pohađaju Barsin letnji kamp, a imaju talenat da im se smeši lepa budućnost.

„Ovo je prvi kamp ovakvog tipa koji su podržali Grad i Pokrajina, što samo govori koliko je to jedna lepa priča“, ističe Radoičić.

Više informacija >> izvor: dnevnik.rs, foto: fkvojvodina.rs