Zbog snega usporen i otežan saobraćaj u Srbiji - mehanizacija na terenu 24 časa


Zbog snežnih padavina i jakog vetra vozače očekuje usporen
i otežan saobraćaj na gotovo celoj putnoj mreži u Srbiji, a povremeno jači udari vetra dodatno stvaraju probleme vozačima zbog smanjene vidljivosti i manjih snežnih nanosa koji dodatno usporavaju saobraćaj.

Ovakve vremenske prilike otežavaju rad putara koji neprekidno intervenišu i koriste sva raspoloživa sredstva kako bi održali prohodnim pojedine putne pravce, posebno one koji vode preko prevoja gde su udari vetra najjači, saopštio je AMSS.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP "Putevi Srbije" nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 min.

Na GP "Bačka Palanka", "Šid", "Ljuba" i "Sot", obustavljen saobraćaj za teretna motorna vozila na ulazu i izlazu, od strane hrvatskih graničnih organa, a zbog vremenskih uslova u Hrvatskoj.

JP "Putevi Srbije" obaveštava javnost da su zbog loših vremenskih uslova, niskih temperatura, poledice, slabe vidljivosti, jakog vetra i snežnih nanosa, mogući zastoji i obustave saobraćaja na deonicama državnih puteva I i II reda.

Na celoj teritoriji Republike Srbije na snazi je četvrti stepen pripravnosti i sva raspoloživa mehanizacija je na terenu 24 časa a ekipe putara čine sve da se saobraćaj na svim putnim pravcima odvija normalno.

izvor: Tanjug, agencije, foto: NSinfo