Zaljubio se u našu zemlju i ostao ovde - za Novi Sad kaže da je najlepši


Uprkos lošem imidžu koji Srbija ima u inostranstvu, teško je
pronaći stranca u Srbiji koji će reći nešto loše o našoj zemlji i ljudima. Tu činjenicu je potvrdio i Čarls Ketr, Amerikanac koji je odlučio da živi upravo ovde.

"Znao sam veoma malo o Srbiji, sem da smo imali nekih razmirica u prošlosti. Došao sam 28. maja i očekivao jedno užasno mesto sa lošim ljudima i na kraju zavoleo sve o vama. Bio sam ovde dve nedelje, išao od Subotice, Zrenjanina, Beograda, skroz do Kragujevca, Niša i Pirota, i gde god da sam otišao svuda sjajni ljudi, svuda mirno, ovde je sve sporo i opuštajuće", kaže Čarls.

Čarls je došao u Srbiju pre sedam godina, zaljubio se u našu zemlju i ostao ovde. Kaže da svi treba da budemo ponosni što smo Srbi. Njegovo omiljeno piće je pivo. Sem piva, voli i rakiju, a srpska hrana ga je oduševila. Za naše sugrađane kaže da su izuzetni ljudi, da su njegovi najbolji prijatelji Srbi, a i da je noćni život u Novom Sadu vrlo uzbudljiv.

Srpski još uvek nije potpuno naučio, jer je kako kaže, gramatika našeg jezika veoma teška. Živeo je u nekoliko gradova, ali za Novi Sad kaže da je najlepši.

"Sjajan noćni život, ona mala ulica oko koje se vrti ceo noćni život. Imate dobar nargila bar, a ja volim da pušim nargilu, imate prelepe žene, imate pametne ljude, sjajne predivne zgrade. Apsolutno fascinantno", kaže Čarls, prenosi RTV.

Čarls ne planira da se vrati u Ameriku. Iako je to njegova domovina, Srbija mu je sada dom.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: NSinfo