Vukasović: Igraćemo ofanzivni fudbal, koji će istovremeno biti i atraktivan


U postavci igre Vojvodine, na kojoj će u prolećnoj polusezoni insistirati trener Ilija Stolica, defanzivni vezni Marko Vukasović imaće novu ulogu

On sada deluje s pozicije desnog štopera i ima zadatak da pasovima, zajedno s kolegama iz odbrambenog bedema, pronalazi saigrače i praktično kreira njihove polaske u napad.

Kako se snalazite s novim zaduženjima?

- Kroz omladinski staž igrao sam na poziciji štopera i nije mi strana uloga koju sada imam. U osnovi, ja i jesam defanzivac, ali sam kasnije zbog svoje agresivnosti bio prebačen u vezni red. Posedujem zavidnu eksplozivnu brzinu, dobro se pozicioniram i skok igra mi ne predstavlja problem. Prijaju mi zaduženja koja sam dobio, dobro treniram i mislim da ću na proleće, zajedno sa saigračima, imati šta da pokažem na terenu kaže Vukasović za Dnevnik.

U utakmici s Mariborom (2:2) Voša je pokazala lepo lice.

- Ta utakmica nam je u velikoj meri podigla nivo samopouzdanja i uverila nas da možemo da se ravnopravno nosimo s timovima koji imaju mnogo bolji status od nas. Videli smo da smo na dobrom putu i sada smo još motivisaniji da nastavimo s dobrim radom.

Gde vidite Vojvodinu pred početak plej-ofa?

- Do tada je ostalo još sedam prvenstvenih utakmica i siguran sam da ćemo napredovati barem za tri do četiri mesta na tabeli. Na početku plej-ofa bodovi će se prepoloviti i ubeđen sam da ćemo imati sjajnu poziciju da ispunimo naše i klupske ciljeve, odnosno da se izborimo za evropsku vizu. Svejedno je da li će to biti kroz prvenstveni rezultat ili u Kupu Srbije.

Da li će se novi sistem igre dopasti i navijačima?

- U to sam više nego ubeđen. Igraćemo ofanzivni fudbal, koji će istovremeno biti i atraktivan i očekujem da će naši navijači to prepoznati i početi da dolaze na stadion u mnogo većem broju nego do sada. Na nama je da im uručimo pozivnicu igrama i rezultatima i da onda, zajedničkim snagama, krenemo ka osvajanju evropske vize – poručio je Marko Vukasović, prenosi Dnevnikova ekipa iz Beleka.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO