Uskoro nove zgrade na Novom naselju i Detelinari - biciklistička pasarela na Bulevaru Evrope


Samo mesec dana nakon ranog javnog uvida, lokalna vlast je na
javni uvid stavila izmene urbanističkog plana Novog naselja i Detelinare, koje predviđaju da se nekoliko parkovskih i zelenih površina pretvori u prostor za izgradnju stanova, prenosi 021.rs.

Ove novine u planu predviđaju da se na zelenom prostoru na uglu Ulice Radomira Raše Radujkova i Bulevara Slobodana Jovanovića, gde je u toku izgradnja crkve koja nema građevinsku dozvolu, sada dozvoli gradnja još dva objekta za potrebe SPC, zatim da se poveća prostor namenjen za sportski objekat na mestu gde se sada nalazi FK "Mladost", na Bulevaru Jovana Dučića.

Takođe, plan predviđa da zelena površina na uglu ulica Bate Brkića, Seljačkih buna i Braće Dronjak bude zamenjena objektima Kulturne stanice "Novo naselje" i Centra za porodični smeštaj i usvajanje, a da se sportski park kod ulica Mileve Marić, Stanoja Stanojevića, Dušana Danilova i Momčila Tapavice smanji kako bi se na toj lokaciji zidalo još zgrada.

Najveće uništavanje zelene površine je predviđeno na Detelinari, severno od Ulice Alberta Ajnštajna, gde je na oko sedam hektara trebalo da se nalazi sportski park. Urbanisti predlažu da tu budu izgrađene stambene zgrade sa tri odnosno pet spatova sa potkrovljem.

Manje izmene predviđene su i na uglu Partizanskih baza i Stevana Hristića gde će sada biti proširena zelena površina na kojoj već postoji dečije igralište, zatim biće obezbeđen prostor za biciklističku pasarelu na Bulevaru Evrope i regulisanje trase infrastrukture na parceli u Janka Čmelika 81.

Plan se može pogledati u prostorijama mesnih zajednica na Novom naselju, Detelinari, prostorijama "Urbanizma", a primedbe i sugestije podnose se do 29. marta Upravi za urbanizam u Radničkoj 2.

izvor: 021.rs, foto: NSinfo

POPULARNO