Uskoro kraj radova na Centralnoj kuhinji - u pripremi projekat za gradnju vrtića na Klisi


Izgradnja Centralne kuhinje Predškolske ustanove
“Radosno detinjstvo” trebalo bi konačno da bude završena ove godine.

Iako nije mogla da precizira kada će Centralna kuhinja moći da počne da radi, direktorka PU Mirjana Đurđev potvrdila je da je iz gradskog budžeta izdvojeno nešto više od 45 miliona dinara za radove na završetku tog objekta, te je sad na redu raspisivanje javne nabavke. Po njenim rečima, na taj objekat, odakle će obrocima biti snabdevani svi državni vrtići na teritoriji Novog Sada, PU čeka već pet godina, prenosi Dnevnik.

Predškolska ustanova trenutno broji 69 objekata sa 663 grupe, odnosno oko 16.000 mališana i 1.800 zaposlenih. Time, “Radosno detinjstvo” čini najveću takvu ustanovu na Balkanu. Trenutno se obroci za decu iz tih vrtića pripremaju u postojeće dve kuhinje, koje su na granici kapaciteta. Očekuje se da Centralna kuhinja, smeštena u Industrijskoj zoni “Sever”, pored kuhinje, ima i vešernicu i odeljenje za tehničku dokumentaciju, a najavljivano je da će novi objekat biti opremljen najsavremenijom opremom za prihvat, obradu i distribuciju namirnica, kao i da će postojati mogućnost snabdevanja i drugih korisnika, kao što su škole i studentski domovi.

Pored toga, iako u ovoj godini nije planirana gradnja novih vrtića, Mirjana Đurđev kaže da je u pripremi projekat za gradnju vrtića na Klisi, u Orahovoj ulici, koji je, takođe, dugo čekan. Za tu namenu, iz budžeta Grada izdvojeno je i 2,8 miliona dinara za projektno tehničku dokumentaciju, saglasnosti i takse za izgradnju.

izvor: dnevnik.rs, foto: NSinfo, ilustracija

POPULARNO