Uskoro desetospratnica na mestu Dnevnikove štamparije


U Privrednom sudu u Novom Sadu usvojen je plan reorganizacije
"Dnevnik AD" kojim je predviđeno da se prodajom štamparije na Bulevaru oslobođenja namire poverioci i istovremeno je zatvoren stečaj u ovom preduzeću.

Kako su za 021.rs potvrdili u sudu, odluku o usvajanju plana doneli su sami poverioci glasanjem, tako da je sudija posle toga samo mogla da konstatuje da je plan usvojen i da zatvori stečajni postupak.

Prema usvojenom planu, Dnevnik AD će dugove koji iznose oko 400 miliona dinara, najviše prema Razvojnom fondu Vojvodine (78,2 miliona sa kamatama), Poreskoj upravi Novog Sada (41,2 miliona), kao i Ministarstvu finansija - poreskoj upravi (po raznim osnovama 64 miliona), podmiriti prodajom zgrade štamparije, čija je procenjena vrednost preko 645 miliona dinara.

U planu se navodi da će se prodajom štamparije, za čiju kupovinu će sigurno biti zainteresovanih, jer je novosadska vlast još ranije donela odluku da se promeni urbanistički plan i dozvoli gradnja desetospratnice na tom mestu, pokriti dugovi i omogućiti dalji rad preduzeća.

Za sada je sudbina poslovne zgrade Dnevnika sigurna i ona nije predviđena za prodaju, iako je istim urbanističkim planom ostavljena mogućnost da se njena namena promeni. Dnevnik može da je koristi kako bi ostvarivao prihode izdavanjem u zakup poslovnog prostora.

S druge strane, Dnevniku AD predstoji dalja borba oko toga ko će upravljati preduzećem, jer mali akcionari tvrde da uprava sprečava održavanje Skupštine, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, foto: ilustracija