"Ulazimo u klasičnu pripremu za duel s Voždovcem"


Želeo je Ilija Stolica, novi šef stručnog štaba fudbalera Vojvodine
da njegova ekipa odigra trening utakmicu s Dinamom upravo na travnjaku stadiona “Karađorđe”.

Osim poslednje provere forme pred skori početak prolećnog dela takmičenja u Superligi Srbije, mladi stručnjak je bio vođen motivom da igrači osete teren i ambijent u kojem će 17. februara dočekati tim Voždovca. Voša je, golovima Lazara Zličića, savladala Pančevce rezultatom 2:0, u susretu koji je odigran dva puta po 60 minuta, ali igra nije bila na nivou onih koje su crveno-beli prikazivali u testovima odigranim u Turskoj.

„Jasno je da ćemo što pre morati da se prilagodimo potpuno drugačijim uslovima od onih koje smo imali tokom priprema u Beleku“, rekao je Stolica.

„Tu mislim i na temperaturu vazduha i na kvalitet terena na kojima ćemo igrati u domaćem prvenstvu. Upravo to nas je onemogućilo da protiv Dinama odigramo bolje i tečnije, ali, dobro, važno je da su momci osetili ambijent na našem stadionu.“

Još samo par dana ostalo je do nastavka prvenstva, a taj period Vojvodina će iskoristiti da, koliko god je to moguće, ispravi nedostatke u igri.

„Sada ulazimo u klasičnu pripremu za duel s Voždovcem, koji je na programu u naredu subotu, ponovo pred našim navijačima“, dodao je Stolica.

„To je poslednji mikro-ciklus u radu tokom priprema i ostalo nam je da dotegnemo i doradimo neke stvari, spremajući se za skori početak prvenstva.“

Lazar Zličić je dugo vremena provodio u situaciji u kojoj je bio ni na nebu, ni na zemlji. Mladi reprezentativac Srbije nije uspevao da se nametne ranijim trenerima, a utisak je da je ove zime odlično trenirao i da je blizu mestu u startnom timu. U duelu s Dinamom postigao je oba gola, jedan desnom, drugi levom nogom.

„Pred početak utakmice Lakićević mi je predvideo da ću postići gol i, eto, to se i obistinilo“, nadovezao se stariji od braće Zličić. „Činjenica je da mi odgovara ovakav sistem igre, da budem odmah iza napadača i opasan iz drugog plana. Srećan sam što sam baš ja golom otvorio fudbalsku 2018. godinu na “Karađorđu”, a zasluga za to ide i čitavoj ekipi. Akcija koja je prethodila prvencu bila je veoma lepa, dugo je trajala preko Putinčanina i Lakićevića, a ja sam bio na pravom mestu. Nadam se da će dobiti priliku da počnem i susret s Voždovcem i voleo bih da u toj utakmici otvorimo seriju pobeda, jer su one jedini način da profitiramo svi - klub, navijači, ali i mi, igrači.“

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo