Tajna o kojoj bruji region - Nemački auto gigant dolazi


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da Srbiju očekuje
velika i važna investicija iz Nemačke o kojoj još ne može da govori. Ipak, otkriva u kom regionu će biti i koliko radnika će zaposliti...

Upitan da prokomentariše navode da jedna nemačka kompanija dolazi u Srbiju kako bi proizvodila komponente za električne automobile, Vučić je za RTS rekao da ima nešto o čemu ne može da govori dok investitor ne završi pripreme.

"S radošću ću saopštiti vest kada to bude potpuno jasno", rekao je predsednik koji je juče bio u poseti Nemačkoj i Angeli Merkel.

Ipak, otkrio je da se radi o investiciji u jedno mesto u centralnoj Srbiji koja će za taj region biti "ne spas nego velika budućnost i nada".

"Ne zavisi sve od nas ali verujem da uskoro kreću pripremne radnje", naveo je predsednik i dodao da broj ljudi koji bi bili zaposleni prevazilazi broj zaposlenih u RTB-u BOR ili Železari.

"Onda vam je jasno o kako velikoj stvari je reč", rekao je Vučić.

Poznati hrvatski inovator i osnivač kompanije za proizvodnju električnih vozila "Rimac Automobili", Mate Rimac, objavio je juče da jedna velika nemačka automobilska kompanija dolazi u Srbiju.

izvor: mondo.rs, agencije, foto: ilustracija, etaphop photo/freedigitalphotos.net

POPULARNO