Stiže zelenilo - Realizacija 46 projekata mini urbanih celina


Lepo vreme za ovo doba godine olakašalo je radnicima Zelenila
sezonske poslove, koji se u ovom trenutku sastoje od dva velika projekta - podizanja novog rasadnika i novog parka između Novog naselja i Detelinare, ali ozelenjavanja i očuvanja zelenih površina, što finansira Gradska uprava za zaštitu životne sredine.

Tako su se juče radnici Zelenila mogli videti kako uređuju pešačko ostrvo u Rumenačkoj ulici, a savetnik direktora za medije ovog preduzeća Ivan Nožinić, kaže da je priličan broj lokacija na kojima se obavlja sličan posao.

„Projekti koji su završeni ili su pri kraju, a koje bih izdvojio za ovu priliku jesu: vetrozaštitni pojas u Veterniku, uređenje parka u Kisaču, uređenje zelenila u ulicama Dušana Danilovića i Ložioničkoj na Novom naselju, blok na Limanu 4 između ulica 1.300 kaplara, Balzakove i Narodnog fronta, blok između Bulevara oslobođenja, Bulevara Jaše Tomića, Bulevara kralja Petra Prvog i ulice Save Kovačevića, ozelenjavanje Rumenačke ulice i Bulevara Kralja Petra Prvog... Tu je i realizacija 46 projekata mini urbanih celina: ulice Modene, Trifkovićevog trga, prostora ispred MZ „Narodni heroji„ u ulici Branimira Ćosića, ulica Teodora Mandića i Živojina Ćuluma, prostor oko DIF-a“, navodi Nožinić.

Po njegovim rečima, zahvaljujući sredstvima dobijenim prošle godine iz gradskih kapitalnih subvencija, „Gradsko zelenilo“ značajno je obnovilo mehanizaciju i u potpunosti spremno dočekalo posao na velikom broju projekata.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo, ilustracija