Sneg se čisti bez prekida - usporen saobraćaj u Novom Sadu, od petka u plusu


Na ulicama Novog Sada ima novog snežnog pokrivača
a slabiji vetar olakšao je rad zimskim službama.

Kako za 021.rs kaže šef zimske službe Puta Gojko Etinski, čisti se bez prekida, tokom noći je posuta so, a zbog slabijeg vetra sneg se zadržava na ulicama.

"Oko pet do 10 centimetara novog pokrivača stvorilo se na ulicama, u zavisnosti od lokacije, pa se tako na sremskoj strani stvorilo i do 15 centimetara novog pokrivača. Ulice prvog prioriteta su očišćene i još uvek se na njima radi, a prešlo se na drugi i na treći prioritet - Alibegovac i Karagača, gde ćemo otići sa mašinama u toku dana. Stanje jeste značajno otežano, ali je bitno da nigde nema zastoja", navodi Etinski za 021.rs.


U Srbiji će danas biti oblačno i veoma hladno, ujutro i pre podne mestimično sa slabim snegom, uz manje povećanje visine snežnog pokrivača.

Od sredine dana doći će do postepenog slabljenja i prestanka padavina, a po podne i uveče do delimicnog razvedravanja, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će biti slab, promenljiv, od sredine dana zapadni i severozapadni, povremeno umeren. Jutarnja temperatura od minus 13 do minus 8 C, najviša dnevna od minus 8 do minus 3 C.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u četvrtak ujutro biće izuzetno hladno, u većini mesta sa najnižom temperaturom od minus 20 do minus 14 C. Tokom dana doći će do postepenog naoblačenja sa jugozapada, kasnije po podne i uveče mestimično sa snegom.

Do kraja perioda umereno i potpuno oblačno, mestimično sa kišom, na planinama sa susnežicom i snegom.

U petak tokom dana i u subotu ujutro mestimično sa kišom koja će se lediti na tlu.

Do nedelje u košavskom području jak jugoistočni vetar. Od petka temperatura u postepenom porastu.

izvor: 021.rs, Tanjug, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO