Šinvoz gradi novi pogon - potrebno još 60 radnika u Zrenjaninu


Zrenjaninsko preduzeće za remont i proizvodnju šinskih vozila
Šinvoz planira da krajem ove godine izgradi novi pogon od oko 5.000 kvadratnih metara u kojem će biti instalirana kompletno nova oprema, prenosi portal Zrenjaninski.

To bi, sa već adaptiranih 2.500 kvadrata pogona, trebalo da bude dovoljno proizvodnog prostora za poslove koji su ugovoreni, ali i za one koji su najavljeni, piše portal.

"Imamo već sklopljene višegodišnje ugovore sa ino partnerima, kao i ugovor sa jednim velikim dobavljačem za autoindustriju", kaže za portal Zrenjaninski direktor Šinvoza Radomir Miljuš.

Ono na šta u Šinvozu ističu je desetogodišnji ugovor sa multinacionalnom kompanijom "Bombardier", za koju će se u Šinvozu izrađivati kabine i krovovi za vozove, koji se posle sklapaju u nekim drugim fabrikama u Evropi, a ugovor je vredan 30 miliona evra.

"Trenutno se u našim pogonima izrađuju alati potrebni za dalju proizvodnju", ističe Miljuš i dodaje da bi proizvodnja komponenti mogla da počne već u martu, a da se očekuje i proširenje saradnje.

U Šinvozu zasad radi 250 ljudi, a kada krene proizvodnja za "Bombardier", biće potrebno još 60 radnika, 50 bravara i 10 zavarivača, kažu u ovom preduzeću.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO