Posebna parking karta - Za neplaćen parking


Dopunom odredbe o javnim parkiralištima posebne parking karte u Novom Sadu, koje se izdaju vozačima za neplaćen parking, od sada će važiti 24 sata

Posebna cena parkiranja, među vozačima poznata i kao kazna za neplaćeni parking, novom gradskom odlukom dobila je i novo ime - posebna parking karta.

Te karte koštaju 900 dinara, a vozač koji ih dobije imaće pravo da se u naredna 24 sata parkira na svim parkiralištima u gradu.

"Posebna parking karta je i do sada postojala i bila je u opticaju, ovom dopunom odluke, odredbe zakona o javnim parkiralištima je samo u stvari određen karakter te posebne parking karte, šta je suština, određeno je trajanje te posebne parking karte. Korisnici naših usluga su negde bili u zabludi što se toga tiče ovom dopunom odredbe je u stvari sve razjašnjeno", kaže Radovan Jeknić, portparol JKP "Parking servis".

Posebna parking karta važi za sve zone u gradu, osim za parkirališta sa kontrolom ulaska i izlaska. Osim što se dobija za neplaćeni parking, ona će moći i da se kupi.

"Ako je već posebna parking karta i ako je karta ona mora negde i da se kupi. E sada možete tu kartu možemo kupiti i na blagajni našeg preduzeća u Filipa Višnjića broj 47", kaže Jeknić.

Ranijih godina JKP "Parking servis" je vozačima koji nisu plaćali parkiranje izdavalo kazne. Međutim, kazne nisu mogli da naplate, jer su sudovi imali stav da to preduzeće nema pravo da naplaćuje kazne, niti da izriče sankcije fizičkim licima. Krajem 2015, termin kazna zamenjen je pocebnom cenom parkiranja, a nedavno je novom odlukom promenjen u posebnu parking kartu.

Hoće li se procenat naplaćenih nekada kazni, a sada posebnih parking karti povećati, preostaje nam da sačekamo.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: NSinfo, ilustracija

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Skupstina Grada usvojila - bez glasa protiv: Novi Sad dobija novi most - vijadukt iznad Bulevara Evrope