Počinje nagradna igra sa fiskalnim računima - stanovi, automobili, putovanja...


Novi krug nagradne igre prikupljanja fiskalnih računa "Uzmi račun i pobedi" počeće, 1. februara, a prvo izvlačenje i nagrade čekaju građane već u martu

Fond nagrada, koji uključuje nekoliko stanova u Beogradu, nove automobile, putovanja u inostranstvo, kao i u domaće banje i na planine, zatim belu tehniku i brojne druge poklone, ovaj put će biti veći, a kako navodi Blic, juče je održan i prvi sastanak radne grupe koja utvrđuje uslove i način održavanja nagradne igre popularno nazvane "Uzmi račun i pobedi".

Prema rečima izvora lista upućenog u organizovanje ove lutrije, ove godine će pravila nagradne igre biti mnogo jednostavnija, a građanima znatno olakšano učešće.

"Jako je važno napomenuti da će ove godine računi moći da se šalju u bilo kojoj koverti, a ne u nekoj tipskoj. Takođe, ona će moći da se pošalje u bilo kojoj pošti. Tako će biti izbegnute gužve, stvaranje redova i svađe do kojih je, nažalost, dolazilo prošle godine", prenosi list reči svog neimenovanog izvora.

Navodi se i da je potrebno, da bi koverta bila važeća, na njoj ispisati osnovne podatke, ali bez navođenja matičnog broja.

"I to je bilo sporno prošle godine, zbog zaštite ličnih podataka građana. Da ne bude zabune, sada izričito naglašavamo da ne treba da se ostavlja matični broj na koverti, već samo ime i prezime pošiljaoca, adresa, poštanski broj i mesto", ističe izvor.

Kao i prošle, i ove godine će biti organizovano takmičenje opština i gradova.

Budžetom za 2018. godinu predviđeno je da za nagradnu igru iz državne kase bude izdvojeno 78,5 miliona dinara. To je samo jedan deo obezbeđenih sredstava, jer se očekuje da će nagradni fond upotpuniti kompanije okupljene u Savez za fer konkurenciju, koji zajedno sa NALED-om i Vladom Srbije učestvuju u organizovanju lutrije.

"Blic" podseća da je nagradni fond u prvom krugu, koji je održan u martu prošle godine iznosio oko 135,3 miliona dinara. U prvom krugu su podeljene 742 nagrade, među kojima i šest stanova u Beogradu, 50 automobila "Fiat 500L", porodična putovanja na Zlatibor, Staru planinu, putovanja u Pariz i Njujork. Najvrednije nagrade, uključujući i šest stanova u Beogradu tada su obezbeđene iz budžeta, dok su 690 nagrada male i srednje vrednosti obezbedila preduzeća okupljena u NALED-u.

izvor: Tanjug, Blic, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO