Park između Novog naselja i Detelinare čeka na nove radove - kreće sadnja 216 stabala


Park između Novog naselja i Nove Detelinare ogoljen čeka na nove
radove, a po rečima savetnika direktora JKP „Gradsko zelenilo” za medije Ivana Nožinića, u drugoj polovini februara sadiće se 216 stabala u delovima parka na kojima nisu planirani građevinski radovi.

„Što se tiče našeg preduzeća, završeno je krčenje samonikle vegetacije i uklanjanje divljih deponija s površine na kojoj je u toku izgradnja parka između Novog naselja i Nove Detelinare“, rekao je Nožinić.

Dodaje da je pregledano je svako stablo i procenjeno je da više od 100 može ostati i postati deo parka koji će krasiti taj deo Novog Sada. Sada sledi nasipanje plodne zemlje i nivelacija terena, a onda i sadnja ostalih stabala.

Kako je navedeno iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, u toku je izrada tehničke dokumentacije za uređenje, s infrastrukturom i javnim osvetljenjem parka, severno od Ranžirne stanice i Ulice Radomira Raše Radujkova na Novom naselju. Za te radove, zadužena je firma „Andzor engineering” d. o. o. Novi Sad, izabrana u skladu s ugovorom zaključenim u otvorenom postupku javne nabavke u oktobru prošle godine.

Kada tehnička dokumentacija bude završena i ishodovane sve neophodne dozvole, stvoriće se uslovi za realizaciju radova na izgradnji pomenutog parka. U okviru planiranog parka, projektom će biti definisane pešačke staze i popločane površine, platoi za odmor, dečje igralište i teren za boćanje.

Osim toga, biće ozelenjene površine namenjene za rekreaciju, dekorativne zelene površine, prostor za istrčavanje pasa, kao i dva objekta – poslastičarnica i javni toalet.

„Tek nakon izgradnje objekata, sledi sadnja drveća, cveća, ukrasnog šiblja i podizanje travnjaka. Te poslove radi naše preduzeće, a kada će početi, zavisi od završetka građevinskih radova“, – rekao je Nožinić, prenosi Dnevnik.

Tokom novembra prošle godine, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije sprovela je javnu nabavku za izradu tehničke dokumentacije obodnih saobraćajnih površina, vodovoda i kanalizacije i javnog osvetljenja oko budućeg parka. Nažalost, on je obustavljen jer nije pribavljena nijedna ponuda, tako da će naručilac sprovesti novi postupak.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija

Novi Sad dobija prvi japanski park - između NN i Detelinare

POPULARNO