Pada sneg u regionu


Sneg pada od jutros u gotovo čitavoj Hrvatskoj, javljaju zagrebački mediji. Snežne padavine i u Sloveniji i Bosni i Hercegovini

U Hrvatskoj je napadalo tek par centimetara u najvećem delu Hrvatske, dok ga u planinskim predelima ima i do 62 centimetra u Delnicama i 120 centimetara na Zavižanu.

Sneg od jutros i dalje pada u Podravini i Slavoniji, u okolini Zagreba, a temperature su desetak stepeni niže nego u petak u isto vreme, prenosi portal Index.hr.

Temperature su na kopnu oko nule, dok su na moru, gde u većem delu pada kiša, oko 10 stepeni.

Padavine koje su zahvatile zapadne i severozapadne delove BiH otežale su i usporile saobraćaj, naročitno na deonicama u višim predelima, gde je za teretna vozila obavezna upotreba lanaca.

Sneg u Sloveniji izazvao je haos u saobraćaju.

U Srbiji jače naoblačenje sa kišom i padom temperature. Na visokim planinama sneg. Više padavina očekuje se na jugozapadu i jugu zemlje. Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, u Banatu i Pomoravlju olujni, a na planinama jak i olujni jugozapadni.

Tokom dana vetar će biti u skretanju na severozapadni pravac i postepenom slabljenju, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Uveče i tokom noći slabljenje intenziteta padavina, a uz dalji pad temperature kiša će preći u sneg ponegde i u nižim predelima.

izvor: Tanjug, Beta, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO