Novosti: FSS oduzima bodove Zvezdi i Partizanu - suspenzija za sadašnjeg i bivšeg trenera Voše?


Fudbalski savez Srbije priprema oštre kazne za
Crvenu zvezdu i Partizan. Oduzimanje bodova moguće zbog procene da klubovi saopštenjima utiču na regularnost, pišu Novosti.

Razlog je više nego jednostavan: rat saopštenjima, koja prema procenama ljudi na Terazijama 35 zapravo samo "truju" javnost, dobiće uskoro epilog za zelenim stolom pa će, sastavljači saopštenja i oni koji repliciraju na ta saopštenja Crvenoj zvezdi i Partizanu praktično da učine medveđu uslugu. Jer, disciplinci FSS poslednjih dana češljaju mnogobrojne prijave Dragiše Binića protiv najglasnijih bundžija u srpskom fudbalu koji, prema proceni čoveka zaduženog za regularnost takmičenja, svojim izjavama zapravo najviše utiču na - regularnost takmičenja!

Crvena zvezda i Partizan su pred ozbiljnom kaznom, a prema saznanjima Novosti preti im i "deblji minus" u slučaju da se nastavi rat saopštenjima umesto da se okrenu fudbalskom terenu!

Inače, ovo nije prvi slučaj da neki srpski fudbalski klubovi ostanu bez bodova za zelenim stolom. U decembru 2016, godine Disciplinska komisija je posle višenedeljne istrage i vođenja postupaka utvrdila sumnjive radnje na mečevima Prve lige BSK Borča - ČSK Čelarevo i Bežanija - Mačva, pa su sva četiri kluba kažnjena oduzimanjem tri boda i po 200.000 dinara.

Zbog izjava trenera Vojvodine i Čukaričkog, kazne prete Iliji Stolici i Nenadu Lalatoviću. Dvojica mladih stručnjaka su sa previše sarkazma osuli drvlje i kamenje na neke sudijske odluke poslednjih nedelja. Jednom od njih preti ozbiljna višenedeljna suspenzija, a obojici zasigurno i novčana globa, prenose Novosti.

GRČKI SCENARIO

U Grčkoj imaju neke druge problema, pa je tamošnji savez ove sezone već kaznio Olimpijakos oduzimanjem bodova zbog divljanja navijača u meču sa AEK, a isti scenario čeka i PAOK zbog prekida meča sa crveno-belima iz Atine.

izvor: novosti.rs, mondo.rs, agencije, foto: ilustracija