Novi tender za novi bulevar - probijanje Ulice Bate Brkića


Uprava za građevinsko zemljište i investicije pokušaće ove godine
da konačno sredi neophodnu tehničku dokumentaciju za probijanje Ulice Bate Brkića, od Bulevara Jovana Dučića do Futoškog puta.

Prošle godine je bilo više neuspelih tendera, a sada je raspisana nova javna nabavka. Ova dopuna tehničke dokumentacije je neophodna da se probije Ulica Bate Brkića do Futoškog puta, što je još pre tri godine nacrtao "Hidroprojekt saobraćaj" iz Beograda. Prema procenama UGZI-ja, vrednost tendera je 833.333 dinara, što je više nego prošle godine kada je procenjeno da javna nabavka vredi 700.000 dinara.

Ukoliko ove godine i uspe tender i izradi se tehnička dokumentacija, za šta je, prema ranijim procenama, neophodno 120 dana, pitanje je da li će ove godine uslediti i radovi. Ne samo da je potrebno da uspe i tender za izvođača radova, nego u Programu uređenja građevinskih radova, kao i u budžetu grada, nisu navedeni troškovi za ove radove kojim će biti uklonjen nastariji deo Satelita - "Tozinovac".

Kako se ipak radi o početku godine, može se desiti da lokalna vlast rebalansom budžeta obezbedi neophodna sredstva, koja su ranije procenjena na oko 300 miliona dinara, ali je sasvim izvesno da, uz sve rokove za tendere i potom radove, Ulica Bate Brkića neće biti probijena ove godine, već najranije sledeće, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, foto: NSinfo