Nema više zvanja komunalaca zbog buke - mejl upravniku


Nova gradska Odluka o opštim pravilima kućnog reda u
stambenim i stambeno-poslovnim zgradama, koja je usvojena krajem decembra 2017. godine, uvela je nova pravila ponašanja u novosadskim zgradama zbog čega su se mnogi stanari žalili Zaštitniku građana Novog Sada, saznaje 021.rs.

Naime, 27. decembra 2017. godine, Skupština grada donela je Odluku o opštim pravilima kućnog reda u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama. Ovom odlukom predviđeno je da građani više ne pozivaju samostalno komunalnu policiju kada je u zgradi u kojoj žive buka ili bilo kakvo drugo remećenje mira - već sve probleme u pisanoj formi prijavljuju upravniku zgrade/stambene zajednice, a koji potom one koji prave probleme treba da - uči ponašanju.

Konkretno, član 44 ove odluke propisuje da o nepoštovanju kućnog reda stanari prvo obaveštavaju upravnika u pisanoj formi, a on će po prijemu pisanog obaveštenja da pouči prekršioca da je u obavezi da poštuje opšta pravila kućnog reda, pa će da sačini belešku. Ukoliko se stanar ni nakon toga ne pridržava pravila kućnog reda, učinjeni prekršaj se prijavljuje komunalnoj policiji, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, foto: NSinfo, ilustracija

POPULARNO