Na Detelinari i dalje po blatu i barama


Stanovnici Kopernikove i dalje će čekati na uređenje svoje ulice
koja se skoro redovno nalazi pod vodom čim padne malo jača kiša.

Građani koji žive u ovoj Detelinarskoj ulici su za 021.rs naveli da godinama čekaju da je gradske službe urede, ali da se skoro ništa ne dešava.

Proteklih godina je bilo nekih radova na komunalnoj infrastrukturi, ali odvođenje atmosferske kanalizacije nije rešeno, a nema ni asfalta, odnosno kolovoza, parkinga i pešačkih staza u većem delu ulice.

- Živim u Novom Sadu, ali na osnovu slike moje ulice, kroz koju prolazim svaki dan, rekla bih da sam u nekom neprohodnom ruralnom selu gde ima tek po koja zapuštena kuća, a ne zgrada do zgrade i nekoliko stotina stanara. Uvek sam i na najmanju kišu zaprljana, isprskana i blatnjava, a tek moja deca, koja su i okupana usput jer nemaju gde da se sklone kada prolazi automobil. Moje dete redovno zaliju automobili koji tuda prolaze uz neprilagođenu brzinu. Ne mogu da vam pošaljem sliku deteta, a ona je bila uplakana i uplašena da neće stići u školu i da će dobiti neopravdan čas, a morala je da se vrati kući i presvuče jer je bila skroz mokra - kaže za 021.rs Novosađanka.

Od Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije 021.rs je dobio skoro istovetan odgovor koji od gradskih službi stiže o Kopernikovoj ulici već desetak godina, a to je da se čeka završetak gradnje stambenih zgrada kako bi se uredila ulica.

izvor: 021.rs, foto: ilustracija

POPULARNO